De golden circle is een concept ontwikkeld door Simon Sinek, dat stelt dat bedrijven succesvoller zijn als ze communiceren vanuit hun ‘waarom’, in plaats van hun ‘wat’ of ‘hoe’.

Why – betekenis

De “why” in de Golden Circle van Simon Sinek, gaat over het geloof of de overtuiging van een bedrijf, de reden waarom zij bestaan en hun purpose. Het gaat over het antwoord op de vraag “Waarom zijn we hier?” Dit is de kern van de boodschap van een bedrijf en kan helpen om emotionele connectie te creëren met klanten en een heldere en inspirerende missie te communiceren.

How – betekenis

De “how” in de Golden Circle van Simon Sinek, gaat over de manier waarop een bedrijf hun purpose uitvoert, de methoden en de processen die gebruikt worden om hun producten of diensten aan te bieden. Het gaat over het antwoord op de vraag “Hoe doen we het?” Dit kan omvatten de technologieën, methoden of partners die gebruikt worden, het onderscheidt een bedrijf van andere bedrijven en maakt hun boodschap uniek.

What – betekenis

De “what” in de Golden Circle van Simon Sinek, gaat over de specifieke producten of diensten die een bedrijf aanbiedt. Het gaat over het antwoord op de vraag “Wat doen we?” Dit kan omvatten specifieke producten of diensten die worden aangeboden, hun kenmerken en voordelen, of welke problemen ze oplossen. Dit is de meest conventionele en oppervlakkige manier waarop bedrijven hun boodschap communiceren.

1. Nike

“Wij geloven in het inspireren en uitdagen van atleten over de hele wereld. Onze producten zijn ontworpen om prestaties te verbeteren en de menselijke geest en lichaam te pushen. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken sportkleding, schoenen en accessoires.” (wat) “Door middel van innovatie en samenwerking met atleten en sportteams.” (hoe)

2. Coca-Cola

“Wij geloven in het creëren van onvergetelijke momenten van plezier voor mensen over de hele wereld. Onze producten zijn ontworpen om de smaak van de jeugd te vangen en te delen met vrienden. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken frisdranken zoals Coca-Cola, Sprite en Fanta.” (wat) “Door middel van krachtige marketingcampagnes en wereldwijde distributie.” (hoe)

3. Tesla

Wij geloven in het versnellen van de wereldwijde overgang naar duurzame energie. Onze producten zijn ontworpen om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor iedereen. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken elektrische auto’s, zonnepanelen en energieopslagsystemen.” (wat) “Door middel van innovatie, design en technologie.” (hoe)

4. Airbnb

“Wij geloven in het verbinden van mensen met unieke reiservaringen. Onze producten zijn ontworpen om reizigers de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan de lokale cultuur en het leven van de gastheer te ervaren. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij bieden verblijfsmogelijkheden aan in de vorm van huizen, appartementen en kamers van particulieren.” (wat) “Door middel van een online platform voor boekingen en beoordelingen.” (hoe)

5. IKEA

“Wij geloven in het maken van design toegankelijk voor iedereen. Onze producten zijn ontworpen om betaalbare, functionele en stijlvolle meubels te bieden. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken meubels, accessoires en decoratie voor de hele woning.” (wat) “Door middel van een uniek zelfbouwconcept en duurzame materialen.” (hoe).

6. Microsoft

“Wij geloven in het verbeteren van de manier waarop mensen werken en leven door technologie. Onze producten zijn ontworpen om mensen te helpen creatiever en productiever te zijn. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken software zoals Windows, Office, en Azure.” (wat) “Door middel van innovatie en samenwerking met bedrijven en ontwikkelaars.” (hoe)

7. Starbucks

“Wij geloven in het creëren van een gemeenschap van koffie-liefhebbers. Onze producten zijn ontworpen om de beste kwaliteit koffie te bieden en een unieke ervaring te creëren. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken koffie, thee en andere drankjes.” (wat) “Door middel van onze koffiehuizen en speciale samenwerkingen met andere merken.” (hoe)

8. UPS

“Wij geloven in het verbinden van bedrijven en mensen over de hele wereld. Onze producten zijn ontworpen om de logistieke processen van onze klanten te verbeteren en efficiënter te maken. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij bieden logistieke diensten zoals verzending, vervoer, en opslag.” (wat) “Door middel van onze wereldwijde netwerk van hubs en innovatieve technologieën.” (hoe)

9. McDonald’s

“Wij geloven in het bieden van een snelle en gemakkelijke maaltijd optie voor mensen over de hele wereld. Onze producten zijn ontworpen om smakelijke en betaalbare maaltijden te bieden voor gezinnen en individuen. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken hamburgers, frietjes en andere fastfood items.” (wat) “Door middel van onze wereldwijde keten van restaurants en efficiënte bedieningssystemen.” (hoe)

10. Apple

“Wij geloven in het verbeteren van de manier waarop mensen hun leven leiden door middel van technologie. Onze producten zijn ontworpen om de gebruikerservaring te optimaliseren en de creativiteit te stimuleren. Dat is waarom wij zijn.” (waarom) “Wij maken iPhone, iPad, MacBook, iMac en andere technologische producten” (wat) “Door middel van innovatie, design en gemakkelijke gebruiksvriendelijkheid.” (hoe)

Nog geen reacties, laat een reactie achter!


Plaats een vraag