Een conclusie voor een marketingplan is een samenvatting van de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen uit het plan. Het is de afsluiting van het plan waarin de opsteller van het plan de resultaten presenteert van de analyse en de strategieën die in het plan beschreven staan.

In de conclusie wordt vaak ook een blik vooruit geworpen en aangegeven welke stappen er nu genomen moeten worden om de doelstellingen te bereiken. Het is bedoeld om de lezer een duidelijk beeld te geven van de uitkomst van het plan en de verwachte resultaten.

Tips voor conclusies

  1. Samenvat de belangrijkste bevindingen: Geef een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit het marketingplan, inclusief de doelstellingen, de strategieën en de verwachte resultaten.
  2. Vermeld de beperkingen: Geef aan waar de beperkingen van het marketingplan liggen, zoals budgettaire of tijdsmatige beperkingen die van invloed kunnen zijn op de uitvoering van de strategieën.
  3. Geef aanbevelingen: Geef aanbevelingen voor verdere actie, zoals bijstellingen aan het plan of volgende stappen die genomen moeten worden om de doelstellingen te bereiken.
  4. Verwijs naar bijlagen: Verwijs naar bijlagen zoals grafieken of tabellen die belangrijke informatie bevatten die u in de conclusie niet wilt herhalen.
  5. Houd het kort en bondig: Houd de conclusie kort en bondig, zodat de lezer snel de belangrijkste punten kan begrijpen zonder zich door een lange tekst te hoeven worstelen.

Voorbeelden van conclusies in marketingplan

  1. “Ons marketingplan heeft aangetoond dat er een grote kans is voor groei in de B2B-markt door middel van gerichte campagnes en persoonlijke communicatie. We geloven dat onze aanpak zal leiden tot het opbouwen van stevige relaties met onze klanten en een toename van de omzet.”
  2. “Onze B2B-strategie is gericht op duurzaamheid en het versterken van de merkbeleving. We zijn ervan overtuigd dat dit zal leiden tot een toename van de klanttevredenheid en een groei van de omzet op de lange termijn.”
  3. “Onze verkoopstrategie is gericht op het creëren van een efficiënte en effectieve verkoopteam. We zijn ervan overtuigd dat dit zal leiden tot een grotere klanttevredenheid en een groei van de omzet.”
  4. “Onze online aanwezigheid zal worden versterkt door middel van gerichte SEO-campagnes, content marketing en social media. We geloven dat dit zal leiden tot een grotere online zichtbaarheid en een groei van de omzet.”
  5. “Onze B2B-partnerschapsstrategie zal leiden tot groei door samenwerking met andere bedrijven en het benutten van hun expertise en netwerk. We zijn ervan overtuigd dat dit zal leiden tot een toename van de omzet en een betere dienstverlening voor onze klanten.”

Nog geen reacties, laat een reactie achter!


Plaats een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor de veiligheid is het gebruik van de reCAPTCHA-service van Google vereist, waarop het privacybeleid en gebruiksvoorwaarden van Google van toepassing zijn.

Ik accepteer de voorwaarden.